Evankeliumijuhlakansa kokoontui lauantaina aamupäivällä juhlakentälle lähetysttilaisuuteen. Kentällä puhalsi lämmin kesätuuli ja .lämpötila lähenteli hellerajaa, kun aurinko pilkisti esille poutapilvien takaa.
-Kyllä Afrikan-lähetti on ihan eri maata kuin supisuomalainen Venäjän-lähetti. Afrikan-lähetti voi tässäkin säässä pukeutua tummaan pukuun ja umpikenkiin, veisteli Venäjällä työskennellyt Pekka Jauhiainen Kenian-lähetti Jorma Arkkilalle.
Lisää evankeliumijuhlia
Juhlakentän vieressä Tredun lähetysnäyttelyssä oli lämmintä, melkein kuumaa. Kenian-lähetti Satu Arkkila korosti haastattelussa, että hänen nähdäkseen paras keino ongelmien vältttämiseksi tai ainakin niiden vähentämiseksi on kertoa ihmisille Jeesuksesta.
-Kun tajutaan, miten paljon Jeesus on meitä rakastanut, se synnyttää puolestaan rakkauden toisia kohtaan. Jos toista rakastaa, häntä kohtaan on vaikea olla paha.
Jorma Arkkila, se Afrikan-lähetti, toivoi:
-Tällaisia evankeliumijuhlia voisi olla enemmänkin ja uusilla alueilla, siellä missä Vapahtajaa ei vielä tunneta.
-Pyhän Hengen tuuli puhaltaaa täällä niin lasten ja nuorten kuin aikuistenkin keskuudessa.
Arkkila korosti, että lähetystyö on SLEYn päätehtävä, ja toivoi, että myös resurssit suunnattaisiin sen mukaan, missä lähetystyötä tarvitaan eniten. SLEY tekee lähetystyötä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.
Täällä rukoillaan
Myanmarin luterilaisen kirkon presidenttti Martin LalThangliana esitti juhlakansalle kehotuksen: ”On hyvä muistaa, että emme ole suojassa paholaisen työltä, mutta Jumala voi meitä suojella. Niin voimme jatkaa Pyhän Hengen työtä. Käytetään hyväksemme mahdollisuus viedä evankeliumia kaikille kansoille. Se tuo meille elämän.”
Maksetut viulut -yhtye esitti tilaisuudessa reipasta ja rytmikästä musiikkia. Mieleen jäi varsinkin Siionin Kanteleen laulu, joka esittää pikkulinnulle toivomuksen: ”Kerro meiltä terveisiä, että täällä rukoillaan.”
Teksti: Helena Jartti